Waarom Safe at Shiftwork

Safe at Shiftwork richt zich op planning, werkomgeving en medewerkersgedrag

Andere programma’s zijn vaak gericht op een of enkele elementen die ploegendienst tolerantie verhogen.
Tevens ontbreekt daarin vaak de stap van bewustwording naar aangepast gedrag. Om werknemers naar een nieuwe manier van doen te coachen maakt Safe at Shiftwork gebruik van de jarenlange klinische behandelervaring vanuit het slaapcentrum aan het MCH in Den Haag.

Een laagdrempelig, betaalbaar en schaalbare oplossing

Voor grote groepen werknemers kan het financieel en organisatorisch lastig zijn om begeleiding voor alle medewerkers beschikbaar te maken. Daarom heeft Safe at Shiftwork een interactief online coaching programma ontwikkeld in spelvorm. Zo wordt begeleiding laagdrempelig, schaalbaar en betaalbaar.

Een evidence based aanpak

De onderzoeksmiddelen, adviezen en geadviseerde interventies zijn gebaseerd op gedegen wetenschappelijke kennis onderbouwd met solide onderzoek en ontwikkeld met de hulp van slaapexpert Hoogleraar Prof. Dr. G.A. Kerkhof, o.a. oud- president van de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek.

Ons team

Lucas Schroder

  • Bedrijfseconoom
  • Adviseur
linkedin logo

Bedrijfseconoom Lucas Schroder begon zijn carrière als marketing directeur bij Metrixlab en heeft daarna verschillende adviesfuncties vervuld binnen T-Mobile.
In 2006 verruilde hij het kantoor voor een carrière als professioneel wedstrijdzeiler op zee. Als wedstrijdzeiler op zee ondervond Lucas direct de effecten van het presteren onder druk, met tekort aan slaap en een verstoord slaapritme. In 2012 keerde Lucas terug naar het bedrijfsleven om zijn ervaringen over prestatievermogen te delen. Als interim commercieel directeur bij trainings- en adviesbureau Lifeguard is Lucas verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van gezondheidsprogramma’s bij verschillende grote multinationals. In 2013 ontmoette Lucas Gerard tijdens de opnames van het populair wetenschappelijke programma Labyrinth; Lucas was het onderwerp van een slaapexperiment geleid door Gerard.

Prof. Dr. Gerard Kerkhof

  • Emeritus Hoogleraar
  • Slaap expert
linkedin logo

Safe at shiftwork wordt aangedreven door slaapexpert Prof. Dr. G.A. Kerkhof: Emeritus Hoogleraar in Psychofysiologie.
Met meer dan 200 wetenschappelijke publicaties op het gebied van circadiaanse ritmes, slaap, chronische insomnia, ploegendienst en stress is hij een autoriteit op het gebied van werken in ploegendienst. Naast zijn werkzaamheden aan de UVA is Gerard o.a. oud- president van de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (NSWO), voormalig beleidsadviseur voor MHC Westeinde Hospital Centre for Sleep Disorders en adviseert hij regelmatig bedrijven zoals BP, DAF en ExxonMobile.

Voor meer informatie over Gerard Kerkhof: www.gerardkerkhof.nl

Inez Guit

  • Business Consultant
  • Fatigue Risk Management
linkedin logo

Inez Guit is een kwaliteitsgerichte business consultant, met project management vaardigheden en ervaring. Zij is op basis van 15 jaar praktijkervaring een specialist geworden op het gebied van werk- en rusttijden regelgeving binnen de Luchtvaart, zowel op organisatie, nationaal als Europees niveau.

Haar krachten liggen in het vertalen van voorgeschreven richtlijnen naar de praktijk, het overdragen van kennis, het realiseren van resultaten en een oplossingsgericht vermogen.

Met haar kennis en ervaring kan zij organisaties , die te maken hebben met onregelmatige werktijden, helpen bij het realiseren van veilige, gezonde en effectieve werkomstandigheden.

Voor meer informatie over Inez Guit: http://qualiteitconsultancy.nl

Fedor von Balluseck

  • Advisor
linkedin logo

Commercial Professional with a focus on Marketing & Strategy Leadership. Demonstrated history of working in various industries (Medical Devices, Consumer products, Strategy Consulting). Inquisitive person, skilled in Marketing Management, Innovation, Strategy and Transformation projects. Strong all-round commercial professional with a Master of Science (MSc) focused in economics from Erasmus University Rotterdam.

Onze Partners

Trainings- en adviesbureau Lifeguard
Lifeguard helpt organisaties vitaler te worden
en zo duurzaam beter te presteren. Met
betrokken medewerkers, effectieve leiders,
meer productiviteit en klantgerichtheid,
minder verzuim, uitval en kosten. En
topprestaties.

lifeguard.nl